Kisić posetila devojčicu iz Mirijeva i njenu novu hraniteljsku porodicu

BEOGRAD – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas maloletnu L.P. i njenu hraniteljsku porodicu u koju je devojčica smeštena polovinom juna, nakon oporavka u zdravstvenoj instituciji, a posle teškog zanemarivanja od strane svojih roditelja.

Iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiji su saopštili da se devojčica iz Mirijeva zdravstveno oporavila, napreduje prema očekivanjima stručnih lica koja prate njen razvoj, a u hraniteljskoj porodici, koja se ovim humanim poslom bavi od 2004. godine, obezbeđeni su joj svi uslovi za dalje odrastanje.

Dodali su da se devojčica sprema za polazak u školu, a na testovima za upis je pokazala izuzetne rezultate.

Kisić je izrazila zadovoljstvo što se devojčica oporavila i što će uskoro da sedi u klupi sa svojim drugarima, da se druži, igra, uči i ima bezbrižno detinjstvo, kao što treba da ima svako dete, naglasivši da je to najvažnija pobeda.

Ministarka se zahvalila hraniteljskoj porodici koja je devojčici pružila ljubav, pažnju, sigurnost i toplinu doma, što je dodatno pomoglo da se ona brzo oporavi od teških momenata kroz koje je nažalost prošla.

Ona je ukazala na veliki značaj hraniteljskih porodica za decu bez roditeljskog staranja.

„Hvala svim hraniteljskim porodicama koje pružaju ljubav ovoj deci, koja im je preko potrebna da bi nastavili svoj život i bila srećna“, navela je Kisić.

Kisić je naglasila da je osećaj porodičnog okruženja od velikog značaja za dalji razvoj dece.

„Ta podrška i sigurnost ovoj deci znači sve u veoma teškim momentima kroz koje prolaze“, zaključili su u saopštenju da je istakla Kisić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.