Kisić: Podrška ženama na selu je od posebnog značaja

priboj-kisić
BEOGRAD – Ministarka za brigu o porodici i demografiju i zamenica predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Darija Kisić izjavila je danas da je podrška porodicama i ženama na selu od posebnog značaja.

Kisić je prilikom posete Priboju rekla da će se Ministarstvo i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i u narednom periodu truditi da omogući ženama na selu da ostvare svoje vizije kroz podršku ova dva tela i preko projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”.

Ona je poručila da su žene u Srbiji sposobne, jake i istrajne da sprovedu svoje ideje u delo i da radom pokazuju da ne postoje prepreke kada se bore za bolji život svojih porodica. Ministarka je posetila Regionalni inovacioni startap centar, gde su predstavnice Udruženja “Sačuvajmo selo” predstavile aktivnosti na unapređenju položaja žena i izložile proizvode domaće radinosti.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio je ministarki Kisić na poseti i prilici da zajedno sagledaju koji su to još koraci koji mogu da budu preduzeti kako bi se položaj žena u toj opštini unapredio. Kisić, koja je Priboj posetila sa državnom sekretarkom Stanom Božović, naglasila je da je ta opština primer odlične prakse kada su u pitanju aktivnosti na osnaživanju žena i unapređenju njihovog života u svim sferama.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: