logo transparend vojvodina uzivo

Kisić obišla porodicu koja je kupila kuću zahvaljujući subvencijama države

BEOGRAD – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić obišla je danas porodicu Marjanović, koja je, uz pomoć subvencije za kupovinu prve nekretnine majkama, kupila kuću u Lipovici u Barajevu, i tom prilikom istakla da je dodela ovih subvencija jedna od najznačajnijih pronatalitetnih mera naše države, koja je do sada dodeljena za 614 mama, saopšteno je iz ovog ministarstva.

„Veliko je zadovoljstvo biti u domu divne porodice Marjanović, to je jedna od porodica koja je dobila subvenciju za kupovinu prve nekretnine. Bili smo presrećni kada smo videli koliko ova kuća odiše toplinom i ljubavlju i kako se u svakoj sobi čuje dečija graja. Upravo je to cilj svih naših aktivnosti, da se celom Srbijom ori dečija graja i osmesi“, rekla je Kisić.

Ministarka Kisić je istakla da je cilj države da do 2027. godine više od 2.000 porodica obezbedi svoj dom uz pomoć ove subvencije, koju država na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića isplaćuje od 2022. godine.

Majka Tanja, koja je dobila subvenciju za kupovinu prve nekretnine, zahvalila je na podršci države, jer je time njenoj porodici omogućeno da ima svoj dom.

„Bezrezervno sam zahvalna na ovoj podršci i preporučila bih svakom ko je u mogućnosti i ko ispunjava uslove da se prijavi i prođe ovu proceduru, jer zaista vredi“, rekla je majka.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.