Kisić: Mere koje Srbija primenjuje za povećanje nataliteta daju dobre rezultate

BEOGRAD – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić predstavila je mere koje Srbija primenjuje u cilju povećanja nataliteta predsednici Državnog komiteta za porodicu, žene i decu Republike Azerbejdžan Bahar Muradovom sa kojom je razgovarala danas u Bakuu o budućoj saradnji ministarstva i tog komiteta.

Kisić je istakla da je finansijska podrška države znatno povećana prethodnih godina i naglasila da sve mere koje država sprovodi počinju da pokazuju dobre rezultate.
Kisić je rekla da je Azerbejdžan jedna od zemalja koja se može pohvaliti dobrom demografskom slikom i da je primer odlične prakse kada je u pitanju podrška roditeljstvu, reproduktivnom zdravlju i zasnivanju porodice, navodi se u saopštenju ministarstva.
Predsednica Državnog komiteta za porodicu, žene i decu Republike Azerbejdžan Bahar Muradova navela je da u Azerbejdžanu u 11 regiona postoje centri za podršku ženama i deci u okviru kojih se održavaju škole roditeljstva, edukacije o reproduktivnom zdravlju i zasnivanju porodice.
Kako je saopšteno, Kisić i Muradova saglasile su se da je današnji sastanak još jedan dokaz odlične i intenzivne saradnje dve zemlje i veoma dobrih odnosa predsednika Srbije i Azerbejdžana Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva.

Ministarka Kisić i predsednica komiteta Bahar Muradova dogovorile su se da Ministarstvo i Komitet vrlo brzo potpišu Memorandum o saradnji i da će prvi korak u tom cilju biti formiranje radnih grupa koje će raditi na usaglašavanju teksta ovog dokumenta.
Ministarka Kisić je u Bakuu prisustvovala i otvaranju 10. Globalnog foruma.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: