Kikinđanin poseduje muzički studio i sarađuje sa autorima iz cele Evrope

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

KIKINDA – Kikinđanin Aleksandar Meržan, uprkos brojnim ponudama i mogućnosti da svoj talenat u komponovanju i muzičkoj produkciji iskoristi u većim centrima, odlučio je da ostane u svom rodnom gradu. On danas poseduje muzički studio u Beogradu i Amsterdamu, a sarađuje sa autorima iz cele Evrope.

Sa svojih nepunih 30 godina, Kikinđanin Aleksandar Meržan danas komponuje pesme, svira na devet instrumenata, a bavi se i muzičkom produkcijom. Radeći za autore iz većeg dela Evrope, uveliko snima u svom studiju u Amsterdamu i Beogradu.

“Ja sam pre svega muzički producent, sarađujem sa autorima iz raznih zemalja poput Amerike, Makedonije, po celoj Evropi. Sviram devet instrumenata i bavim se muzičkom produkcijom. U poslednje vreme komponujem muziku za decu, pravimo bejbi album, tako da će sve to da završi na digitalnim platformama”, kaže Aleksandar.

Imajući u vidu da poseduje svoj studio i u Kikindi, Meržan je pružio priliku da se u muzičkoj produkciji ostvare mladi ljudi koji su tek na pragu svoje karijere. Zahvaljujući tehnologiji, mesto rada je stvar izbora, a presudan je kvalitet.

“Definitivno je Kikinda mali grad, neko bi pomislio da je ovo nemoguće, ali definitivno je moguće, pogotovo zbog interneta. Ono što je veoma bitno jeste šta čovek ima da pruži. Pomoću interneta danas je moguće da dostignemo ceo svet”, smatra Vladimir Milovanov, muzički saradnik.

Zahvaljujući ulaganju, kikindski producent poseduje veoma kvalitetnu opremu, a na osnovu brojnih projekata koje je uspešno realizovao, stekao je i poverenje kod brojnih muzičkih autora u zemlji i regionu.

“Cilj mi je da izdam tri albuma odjednom, sve ovo što sam radio prethodnih godina da izdam jer do sada sam slušao ono što se radi na sceni i ne dopada mi se, pa želim da pružim publici svoju muziku i nešto drugačije”, dodaje Meržan.

Svirajući na velikom broju instrumenata, govoreći nekoliko stranih jezika, naš sagovornik planira da se posveti isključivo svojim kompozicijama, dok u međuvremenu pomaže mlađim kolegama sa kojim će stvarati novu vrstu muzike na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Tagovi:

Pročitajte još: