Kikinda: Subvencije građanima za kupovinu 239 bicikala

KIKINDA – U svečanoj sali Gradske kuće upriličeno je potpisivanje ugovora sa sugrađanima kojima su odobrena sredstva za sufinansiranje nabavke novih bicikala.

S obzirom na veliko interesovanje i ove godine, pravo na subvencionisanu kupovinu bicikla, u iznosu od po 10.000 dinara, ostvarilo je 239 građana. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Miroslava Narančić i Stevan Iličić, član Gradskog veća.

Foto: Vojvodina uživo

”S obzirom na to da se bicikl u našem gradu dosta koristi kao prevozno sredstvo, ovaj konkurs je jako dobra ideja i realizovaćemo ga i ubuduće. Grad Kikinda je iz budžeta izdvojio sredstva za subvencionisanje nabavke bicikla za sve građane koji su podneli zahtev, a imali su ispravnu prijavu, tako da je njih 239 ovoga puta dobilo subvenciju”, podsetio je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo

Smanjenje broja motornih vozila i emisija štetnih gasova glavni su cilj programa pomoći kupovine bicikla, ali i promocija fizičke aktivnosti i zdravog načina života.

Foto: Vojvodina uživo

”Interesovanje građana je bilo toliko, da smo konkurs zatvorili istog dana kada smo ga i otvorili. Grad Kikinda će krajem februara raspisati još jedan konkurs, u okviru kojeg će biti podeljeno još 250 subvencija”, dodao je Stevan Iličić, član Gradskog veća zadužen za ekologiju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.