Kikinda: Pokrajinska poslanica Stanislava Hrnjak jutros obišla domaćinstva koja su pretrpela štetu od nevremena

KIKINDA – Sugrađane koji su pretrpeli štetu od olujnog nevremena u Kikindi i Nakovu posetila je jutros poslanica u Skupštini AP Vojvodine Stanislava Hrnjak sa saradnicima.

– Od kada se dogodila vremenska nepogoda mi smo na terenu u razgovoru sa građanima u Kikindi i Nakovu, gde je bilo štete – rekla je Stanislava Hrnjak. – Na sreću, iz ostalih sela nemamo prijavljena veća oštećenja. U Kikindi su štete uglavnom na krovnim konstrukcijama, i to od padova velikih stabala. Sat vremena po završetku oluje počelo je intenzivno saniranje štete. Sada smo obišli nekoliko lokacija, razgovarali smo sa građanima i obavestili ih da će u toku dana biti formirana komisija koja će ih obići i evidentirati štetu. Prirodno je da se se građani oslanjaju na lokalnu samoupravu. Bez obzira na to što smo nedavno platili veliki harač zbog blokade računa, Grad će obezbediti sredstva da pomogne sugrađanima. Lokalna samouprava će učiniti sve što bude mogla i verujem da ćemo, u narednim danima, uspeti sve da saniramo.

Foto: Kikindski portal

Miloš Dimić, penzioner iz Kikinde, u oluji je ostao bez krova koji je pokrivao veći deo kuće.
– Sve je trajalo samo nekoliko sekundi, otkidao se crep, srušio odžak, polupana nam je terasa, a limeni krov vetar je odneo preko druge kuće i zatekao sam ga na putu. Sreća je da se ovaj udar tu i završio, kod mene, dalje u mom kraju nije išao – kaže Dimić.

Foto: Kikindski portal

Na Putu za pristanište Zoranu Konstantinovu orkanski udari vetra ostavili su nezamislive posledice.
– Najveća šteta je na voćnjaku – u vinogradu je vetar polomio betonske stubove, uništeno je dvadesetak čokota, imam sedam polomljenih šljiva u punom rodu, starih 20 godina – kaže Zoran. – Krovovi su dosta stradali, mada sam ja crepove već zamenio. Svakako je pomoć dobrodošla.

Foto: Kikindski portal

Stanislava Hrnjak je zamolila građane da ne preduzimaju ništa na saniranju objekata pre dolaska komisije i procene štete i dodala da će biti objavljen broj telefona na koji će oni koji to do sada nisu učinili, moći da prijave štetu od nevremena.
– U perspektivi nam je bitno da intenziviramo orezivanje stabala, kako bismo potpuno umanjili mogućnost da, u ovakvim situacijama, njihovim lomljenjem i padom, građanima bude pričinjena materijalna šteta – naglasila je Hrnjakova.

Dodala je da je sada važno da zajedničkim snagama izađemo iz ove štete koja, u odnosu na druga mesta, nije velika. Ipak, kako je rekla, svakom građaninu njegov je problem prioritet i izaći ćemo im u susret.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: