logo transparend vojvodina uzivo

Kikinda: Nova rasveta na ulazu u grad – privlačenje investitora i bezbedniji saobraćaj

KIKINDA – U toku je postavka javnog osvetljenja od pružnog prelaza prema Bašaidu do Svetosavske ulice.

Planom je predviđena ugradnja 91 novog stuba i rekonstrukcija postojećih sa postavkom novih ormara za napajanje. Rok za završetak radova je 10. septembar, tako da će na taj način put biti kompletno osvetljen led rasvetom, uštedeće se električna energija, a osvetljenost će biti znatno kvalitetnija. Radove vredne oko 67 miliona dinara, koje su obezbedili Vlada Vojvodine i Grad Kikinda, obišli su gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i Nebojša Jovanov, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

“Ovo sada znači bezbedniji i kvalitetniji dolazak do naše industrijske zone koju smo uredili prošle godine, ali i bezbedniji ulazak u grad. Zahvaljujući dodatnim ulaganjima Pokrajinske vlade, ovo će značiti i privlačenje novih investitora. Radi se o projektu Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu koji nam je odobren na osnovu infrastrukturnog opremanja industrijskih i poslovnih zona u 2022. godini. Na taj način ćemo unaprediti bezbednost građana u saobraćaju na potezu od industrijske zone do samog ulaza u grad. Od pomenutog Sekretarijata pripala su nam oko 54 miliona dinara, dok će Grad Kikinda uložiti još 13 miliona za kompletiranje posla. Radovi su u punom jeku, tako da sam siguran da će na kraju građevinske sezone građani biti veoma zadovoljni“, rekao je gradonačelnik.

Do sada je obavljeno oko 85 procenata građevinskih radova.

Foto: Vojvodina uživo

“Što se tiče montažnih radova, do sada smo završili posao na oko 20 odsto. Rok za završetak je prva dekada septembra, ali očekujem da će posao biti i ranije gotov. Građani će tako imati osvetljen put na ulazu u grad, u delu gde do sada osvetljenje nije postojalo“, dodao je Slaviša Savić iz firme “Invest inženjering“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.