Kikinda domaćin Prvenstva Srbije u golbalu

KIKINDA – U Osnovnoj školi “Jovan Popović” održano je Prvenstvo Srbije u golbalu.

U organizaciji Kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih “Budućnost” i Paraolimpijskog komiteta održano je Prvenstvo Srbije u golbalu. Na takmičenju koje je okupilo ekipe iz Beograda, Niša, Čačka i Kikinde, prvo mesto pripalo je prestoničkoj ekipi “Mladosti”, drugo mesto osvojio je klub “Nais” iz Niša, dok je domaćin kikindska “Budućnost” bila treća. Događaju je prisustvovao i predsednik Gradskog parlamenta, Mladen Bogdan.

Foto: Vojvodina uživo

”Zahvaljujući ovakvim manifestacijama, osobe sa invaliditetom imaju priliku da se bave sportom. Upravo ovakve aktivnosti pomažu njihovoj funkcionalnosti, socijalizaciji i uključenju u zajednicu. To je svakako nešto što pozitivno utiče na njihovo zdravlje, zbog čega Grad Kikinda podržava organizaciju ovog takmičenja i rad kikindskog Kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih. Nastavićemo da podržavamo svaki oblik borbe protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”, rekao je Bogdan.

Na Prvenstvu Srbije u golbalu učestvovale su četiri ekipe.

Foto: Vojvodina uživo

”S obzirom na to da smo nabavili svu opremu, koja podrazumeva golove, lopte, naočare i ostalo, Kikinda bi trebalo uskoro da postane centar ovog paraolimpijskog sporta, a nadamo se da će i naš klub imati mnogo uspeha”, dodao je Zoran Stefanović, menadžer Kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih “Budućnost” iz Kikinde i predsednik orgaizacione jedinice golbal Paraolimpijskom komiteta Srbije.

Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: