logo transparend vojvodina uzivo

Kiflice bez kvasca i jaja su zdrav izbor za sladokusce: Spremaju se još lakše od standardne verzije

Bilo da se radi o slatkoj ili slanoj varijanti, kiflice su mnogima „slabost“, a nutricionisti ih ne preporučuju zbog testa koje je pravljeno od belog brašna. Nije lako pronaći zamenu i napraviti zdravu verziju svog omiljenog jela, ali nije ni nemoguće.

Danas vam prenosimo recept za slatke kiflice bez kvasca i jaja – rezultat lake i jednostavne pripreme.

Sastojci:

500 g glatkog brašna
200 g masti
150 ml mleka
100 ml jogurta sobne temperature
2 paketa praška za pecivo
pekmez ili džem za punjenje

Priprema:

Glatko brašno pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i zamesite glatko testo. Mesite oko 10 minuta.

Testo bez kvasca ne treba se „odmarati“ kako bi se poduplalo, pa kiflice možete odmah oblikovati.

Razdvojite testo u dve kugle. Svaku kuglu razvaljajte na debljinu od centimetar, narežite na trouglove. Na svaki trougao stavite omiljeni voćni namaz pa zarolajte kiflicu.

Stavite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite otopljenom mašću, pa pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Prohlađene kiflice uvaljajte u šećer u prahu i poslužite uz kafu ili čaj.

Prijatno!

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.