logo transparend vojvodina uzivo

Kenedi podelio snimak Vučićevog intervjua: „Predsednik Srbije želi da zna…“ VIDEO

Sjedinjene Američke Države odmah moraju da počnu stvarne mirovne pregovore sa Rusijom, a američki, ruski i ukrajinski predstavnici da sednu za pregovarački sto, tvrdi nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi.

On  je na svom Iks nalogu podelio i deo intervjua srpskog predsednika Aleksandra Vučića u kome on komentariše ukrajinsku krizu.

„Predsednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine. Plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gde su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam“, naveo je Kenedi na Iksu, uz snimak Vučićevog razgovora za švajcarski list „Veltvohe“ .

Prema rečima Kenedija, ceo svet je „talac proksi rata“ koji se vodi protiv Rusije, a većina Amerikanaca i ne sumnja zašto su Sjedinjene Države umešane u sukob.

„Pozivam na mirovne pregovore sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je ovo želeo. I mi to treba da želimo“, napisao je Kenedi Mlađi.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Vučić je tada rekao da Zapad želi pobedu u Ukrajini, kao i Rusija, ali da on želi da vidi mir.

„Kada želite mir, onda možete lako sagledati probleme, a kada imate narativ i retoriku koji svakodnevno pogoršavaju situaciju, onda je sve drugačije“, rekao je Vučić.

Dodaje da je uveren da smo, ako velike sile ne urade ništa u kratkom vremenskom roku, pred pravom katastrofom.

Istakao je da situaciju čini još komplikovanijom to što svi govore samo o ratu, a niko o miru i dodao da mu se čini da je mir danas zabranjena reč.

„Kažu da moraju da pobede da bi obezbedili mir u budućnosti, niko ne govori o miru i pregovorima“, rekao je Vučić i naveo da je neophodno imati i drugu stranu za stolom.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je 14. juna da predlog Rusije za pregovore sa Ukrajinom podrazumeva potpuni prekid sukoba.

On je naglasio da ukrajinske trupe moraju biti potpuno povučene sa teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike, iz Hersonske i Zaporoške oblasti i onda će Rusija biti spremna da počne pregovore.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.