logo transparend vojvodina uzivo

Karlos Alkaraz pretnja Đokoviću u Parizu: „Kada se vratim za Olimpijske igre želim da se borim za zlato!“

Karlos Alkaraz, tek dvadesetjednogodišnjak, nezaustavljivo grabi ka teniskom vrhu, osvajajući svoju prvu titulu na Rolan Garosu, a već za mesec i po dana planira da se upusti u još jednu veliku avanturu – lov na olimpijsko zlato na istim terenima.

Sa svojim karakterističnim osmehom, Alkaraz izjavljuje kako jedva čeka izazov na Olimpijskim igrama, ističući da će to biti poseban osećaj vratiti se na isti teren gde je ostvario svoj prvi grand slam trijumf.

– Kada se vratim ovde za Olimpijske igre, imaću ’flešbekove’ na ovaj Garos. Moje prve Igre 40 dana posle titule, mnogo se radujem tome da se borim za zlato, da donesem medalju svojoj zemlji, kao i da igram dubl s Rafom. Da mi je neko to rekao pre, ne bih mu verovao. Stvarno će biti poseban osećaj – rekao je Alkaraz.

Mladi Španac je istakao važnost mentalne snage u tenisu, naglašavajući da jaka glava osvaja slemove, ne samo izvanredna igra.

– Lekcija koju sam sada naučio jeste mentalna snaga. Ne moram da igram briljantno, ne moram uvek da budem najbolja verzija sebe da bih pobedio. Ako si slab mentalno, verovatno se nećeš izboriti sa preprekama čak i kada igraš dobro. Jaka glava osvaja slemove – dodaje Alkaraz.

Sa tri već osvojena grand slema, Alkaraz se nada da će do 2027. godine kompletirati slem, postavši najmlađi igrač u istoriji koji je to uspeo.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.