logo transparend vojvodina uzivo

,

Karatisti iz Plandišta osvojili 7 medalja

PLANDIŠTE – Takmičari karate kluba Agrobanat iz Plandišta bili su vrlo uspešni proteklog vikenda na Školskoj olimpijadi republike Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola. Na školskoj olimpijadi u Novom Sadu takmičari karate kluba iz Plandišta osvojili su 2 medalje.

Školska takmičenja takmičenja organizuju se pod pokroviteljstvom saveza za školski sport i nadležnog granskog saveza i na njima je klub uvek sa velikim zadovoljstvom uzimao učešće. Koliko je popularno ovo takmičenje dovoljno govori činjenica da se školske olimpijade održavaju svake 4 godine. Takmičari karate kluba su na ovom takmičenju predstavljali svoje škole, pa tako među osnovnim i srednjim školama sa teritorije čitave republike Srbije svoje mesto imale su i OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Hajdučice i gimnazija „Borislav Petrov Braca“ iz Vršca.

U izuzetno jakoj konkurenciji bronzane medalje osvojili su: Majkić Tamara – učenica gimnazije “Borislav Petrov Braca“ Vršac u kategoriji devojčice I – II godina srednje škole i Mladenovski Branko – učenik oš“Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica u kategoriji dečaci III – IV razred osnovne škole.

Takođe odličan nastup takmičari karate kluba su imali na velikom međunarodnom turniru „Roda Kup“ koji se održao u Beogradu u Hali sportova. Na ovom međunarodnom turniru učešće je uzelo preko 1000 takmičara. Takmičari karate kluba Agrobanat i ovoga puta ostvarili su odličan rezultat osvajanjem 5 medalja.

Bronzane medalje osvojili su: Majkić Una u kategoriji pionirki 2013 godište APS i CB klasa, Mladenovski Branko u kategoriji pionira 2014 godište CB klasa, Majkić Tamara u kategoriji juniorki i kata tim pionira u sastavu (Majkić Una, Mladenovski Branko, Ćurčić Dušan, Halas Mihalj).

Školska olimpijada Srbije i međunarodni Roda kup, pokazuju da takmičari karate kluba izuzetno dobro rade i spremaju se za takmičenja koja ih očekuju, da su u odličnoj formi i da su spremni da se nose sa izazovima velikih domaćih i međunarodnih takmičenja.

Nakon završetka ovog ciklusa takmičenja, Majkić Unu očekuje nastup u okviru reprezentacije Republike Srbije na prvenstvu Balkana u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u Istambulu u periodu od 31.05. do 02.06., gde se očekuje veliki broj takmičara i ekipa iz svih Balkanskih zemalja.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.