Karate: Uspeo balkanski test za Budimpeštu

TIRANA – Pred predstojeći svetski šampionat u Budimpešti naša najbolja karate selekcija imala je proteklog vikenda više nego uspešan međunarodni test na Balkanskom šampionatu u Tirani na kojem je Srbija osvojila čak 10 medalja u disciplinama kate i borbe, što je u ukupnom plasmanu svih zemalja dovelo na četvrtu poziciju.

Đorđe Tešanović u borbama u kategoriji preko 84 kg osvojio je zlatnu medalju za tim Srbije.

U poluteškoj kategoriji do 84 kg, Vladimir Brezančić osvojio je drugo mesto. U istoj kategoriji u samoj završnici takmičenja zaustavljen je i Mihailo Vasilić, ali je uspeo da izbori treće mesto na ovom šampionatu.

Tamara Grčić je u kategoriji takmičarki do 50 kilograma osvojila zlatno odličje. Treća mesta u pojedinačnoj konkurenciji pripala su i Neveni Filipov u kategoriji do 61 kg, Srđanu Joksiću do 67 kg i veteranu Srđanu Bakiću u disciplini kate.

Ekipa u sastavu Brezančić, Tešanović, Trikoš, Vuković, Joksić, Ivanović i Vasilić osvojila je zlato. Muška ekipa u katama imala je težak zadatak, ali je uspela da izbori treće mesto u sastavu: Vidak Dimitrijević, Sava Skitnja i Andrija Stanković.

“Zbog povrede Ivane Perović i Đorđa Salapure muška i ženska selekcija nisu bile kompletne, pa smo na Balkanskom šampionatu učestvovali sa podmlađenom reprezentacijom. Raduje me odličan nastup Nevene Filipov do 61 kg, koja je bila najmlađa, tek je napunila osamnaest godina, i bila bronzana. Ona je i u ekipnom takmičenju zabeležila sve pobede i na najbolji mogući način skrenula pažnju na sebe. Đorđa Tešanovića sam poštedeo u ekipnoj konkurenciji, pa su šansu dobili mlađi takmičari. Bogdan Trikoš je pobedio evropskog prvaka i dva puta trećeg na svetu Hrvata Anđela Kresića ubedljivo sa 5:0 i pokazao da je njegova forma u uzlaznoj putanji. Naravno, osvajačima odličja sam svakako zadovoljan. Do predstojećeg Prvenstva sveta ima još sasvim dovoljno vremena da sredimo utiske i da sa onima koji budu u najboljoj formi, otputujemo u glavni grad Mađarske”, kaže selektor naše reprezentacije u borbama Predrag Stojadinov.

Pre odlaska na Svetski šampionat u Budimpeštu, od 24. do 29. oktobra, naša reprezentacija će nastupiti na Međunarodnom turniru u Larnaki, koji će biti održan od 29. septembra do 1. oktobra. Poslednja provera, nakon koje će se znati kostur naše reprezentacije za Svetski šampionat u Mađarskoj, biće na Međunarodnom turniru “Trofej Beograda” 8. oktobra.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: