To je ono jelo na kašiku koje greje i dušu i telo.
Sastojci:
Za supu:
2 veća bataka
2 šargarepe
malo celera
2 paškanata
1 crni luk
seckan peršun
Za knedle:
2 kašike kukuruznog brašna
2 kašike griza
100 ml jogurta
soli po ukusu
1 jaje
1 kašika maslinovog ulja
U šerpu stavite meso, vodu i očišćen luk presečen na polu da se kuva. Kada meso bude gotovo, procedite vodu i u nju stavite iseckano povrće i vratite (iseckano) meso. Neka se kuva na laganoj vatri.
Spremite knedle tako što ćete odvojite žumanca i belanca, u belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst šne. Pomešajte žumanca i belanca, polako promešajte dodajte jogurt, kukuruno brašno, griz, maslinovo ulje. Pmoću kašike vadite knedle i na laganoj vatri dodajte u supu. Gotove su kad počnu da plivaju po površini.
Pred kraj pospite seckanim peršunom.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.