Kampanja “Stop femicidu!”, panel diskusija u Skupštini grada

NOVI SAD – Sve relevantne društvene institucije treba da se uključe u borbu protiv femicida. Država pruža svesrdnu pomoć i podršku ženama koje su preživele nasilje, a radi se i sa osobama koje su pretrpele vršnjačko nasilje koje je posebno bilo izraženo u tekućoj godini, rečeno je u Skupštini grada povodom kampanje “Stop femicidu!”.

Prema počiniocima femicida država nema toleranciju. Femicid je veoma izražen društveni problem i država se na sve moguće načine suočava sa tim problemom. Jedan od vidova je i kampanja stop femicidu u okviru koje se širom Srbije organizuju javne debate kako bi se iskorenio femicid rekao je ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

Posebna pažnja posvećuje se pomoći žrtvama nasilja. Raznovrsne su vrste pomoći, zdravstvene, pravne, psiho-socijalne i obrazovno-edukativne rekla je pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Đenđika Seleši.

Pokrajinska Vlada je ove godine usvojila značajan dokument, a to je novi program za suzbijanje rodno zasnovanog nasilja za period od 2023. do 2026. godine. To između ostalog podrazumeva obuku za novinare i urednike kako bi rodno odgovorno medijski izveštavali.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.