Kakva drama za Cicipasa! Centimetri ga delili bude diskvalifikovan

Momenat besa mogao je skupo da košta Grka

Stefanos Cicipas je drugi polufinalista Australijan opena, pošto je savladao Čeha Jiržija Lehečku sa 6:4, 6:3, 6:4 i tako zakazao borbu protiv Rusa Karena Kačanova, kojem je prethodno predao Sebastijan Korda nakon što je Kačanov vodio sa 2:0.

Ovaj polufinalni meč je zakazan za četvrtak od 09.00 na Rod Lejver areni, a Cicipas je ujedno ovim ponovio svoj najbolji uspeh na Australijan openu, a sada želi da ode i korak dalje i veliki je favorit protiv Kačanova.

Ali, malo je falilo da Grk, koji je najveći favorit za finale u ovoj polovini žreba bude diskvalifikovan u završnici meča, i to kada je vodio sa 2:0 u setovima i 4:3 u trećem setu.

Cicipas je tada imao 0:30, mirisalo je sve na brejk, ali je Lehečka povezao tri dobra poena. Cicipas nije mogao da stigne jednu loptu, ona je udarila u zaštitnu ogradu, a onda je po njoj opalio Cicipas ali je imao sreće da nije pogodio skupljača loptica, koji je već krenuo ka loptici.

pak, imao je Cicipas i sreću, jer je malo falilo da bude diskvalifikovan, poput Novaka Đokvovića svojevremeno na US openu, kada je 2020. godine diskvalifikovan jer je na sličan način pogodio linijskog sudiju.

Cicipasova je sreća i što ove godine na Australijan openu nema linijskih sudija, već tehnologija određuje da li su loptice u autu ili nisu.

Pogledajte i kako je Cicipas izbegao horor ispadanje:

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: