Kako vam obična drvena štipaljka može ulepšati vožnju automobilom? (FOTO)

U prodavnicama se može naći široka ponuda mirisa za automobil koji će unutrašnjost limenog ljubimca osvežiti i učiniti je prijatnijom. Ali zašto sami ne biste napravili potpuno prirodan miris gotov za nekoliko sekundi?

Želite li da vaš automobil uvek lepo miriše i pruži vam udobnu vožnju, ne morate u njega staviti kupovne mirise, koji često sadrže i hemikalije.

Napravite sami prirodan miris za auto koji će vas koštati desetak dinara, a bićete gotovi za pet sekundi.

Trebaju vam samo drvena štipaljka za veš i eterično ulje po želji. Štipaljku natopite s nekoliko kapi ulja te je pričvrstite na otvor za ventilaciju, gde se i inače stavljaju kupovni tečni mirisi za automobil. Zahvaljujući protoku vazduha miris će se proširiti po unutrašnjosti automobila, prenosi Zadovoljna.hr.

 

Kako bi vam vožnja bila što prijatnija i manje stresna, izdvojili smo pet eteričnih ulja iz prodavnica koja deluju opuštajuće, antistresno i smanjuju napetost te sadrže ekstrakte sledećih biljaka:

1. Crvena mandarina sadrži male količine N-metilantranilata, koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, naročito kod hiperaktivne dece, te pomaže kod nesanice, stresa i depresije.

2. Manuka deluje umirujuće, smanjuje stres i napetost, ublažava bolove i opušta napetost u mišićima.

3. Limunska trava smanjuje glavobolju i migrenu i ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu i pomaže opuštanju mišića.

4. Lavanda, između ostalog, pomaže kod glavobolje, migrene i astme, a oteraće i insekte koji mogu zalutati u automobil.

5. Arapski jasmin deluje umirujuće i pomaže kod anksioznosti. Lepo se kombinuje s citrusima i drvenastim uljima poput plavog čempresa i sandala.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: