Kako ući u svet gejminga i uz koju gejming opremu?

Sedenje i igranje igrica danas je jedan od ozbiljnijih poslova na svetu, a praćenje poznatih igrača stvara ogromnu pomamu među mlađom publikom. Ali, gejming definitivno nije za svakoga.

Zaljubljenost u igrice, konstantno napredovanje u prelaženju nivoa, dobavljanje gejming opreme, otkrivanje novih mogućnosti i veština, samo su jedan deo koji gejming nosi sa sobom, a da biste u svemu tome imali uspeha, bilo kao amater ili profesionalac, potrebna je ne samo ljubav i želja za igrom, već mnogo ulaganja, truda i vremena. Pitanje se često postavlja odakle početi?

Kako ući u svet gejminga?

Online platforme su prvi izbor kada govorimo o procesu igranja igrica, upoznavanju sa svim što je potrebno i započinjanjem svega od nule. Kada krenete od neke online platforme gde postoje vaši istomišljenici i zaljubljenici u igrice, otkrićete kakva gejming oprema je potrebna, šta je sve potrebno imati, da bi sve moglo neometano da se sprovede u delo. Ali, pored online platformi, tu su i mnoga dešavanja u kojima učestvuju gejmeri, dizajneri igrica, programeri, svi na jednom mestu. na taj način se možete povezati sa osobama sličnih i istih interesovanja, a u tome se često i krije tajna uspeha.

Foto: pixabay

Povezivanje sa ekipom plus dobra gejming oprema daju rezultate, a šta je to što je jednom gejmeru od nje potrebno za uspehe?

Gejmerske tastature za savršene pokrete

Tastature za gejmere nisu klasične, niti isključivo potrebne zarad kucanja komandi, kao u svakodnevnom životu. U pitanju su tastature koje dizajnom, izgledom i funkcijama sežu mnogo iznad klasičnih.

Najpre, tu je anatomska prilagođenost tastature ruci i pokretima koji su prirodni u igri, tako da omogućavaju veću pokretljivost bez ikakavih neprijatnih položaja ruku. Dizajn je uglavnom takav da čini perfektan izgled, uz osvetljenje kompletne tastature tako da gejmer u svakom momentu jasno vidi koje komande pritiska, što utiče na brzinu reagovanja. Na kraju, uz neke druge periferne delove opreme, tastature su osnov svega, uz kompjuter svakako.

Foto: pixabay

Slušalice za bolji doživljaj igre

O, da, slušalice će svakom gejmeru igru još približiti i dozvoliti mu da se u nju udubi 100%, da potpuno postane njen deo, a samim tim i da ostvari verovatno bolji rezultat. Ali, potrebne su i zbog još jednog razloga, a to su ukućani ili ostali gejmeri. Bilo da su žičane ili bluetooth, bitno je da svaki zvuk emituju vama, a ne i vašoj okolini.

Prenos virtuelnog u realno uz volan za PC

Nemamo ništa protiv kontrolera, kao i ni protiv tastature, jer se sve može koristiti u gejming svetu, ali poenta je u traženju najboljih performansi opreme, te najboljem doživljaju igre. Uz volan za PC je to moguće, budući da se na taj način spajaju realan i virtuelan svet.

Na prvom mestu, volan za PC vam omogućava da dobijete osećaj stvarne vožnje i stvarnog kretanja. Ako tome dodate još kvalitetnu gejmersku stolicu, tokom igre će virtuelni svet prevoladati stvarnošću koju

emituje. Naravno, pored svega toga kao samog osećaja, volan za PC i bilo koja druga vrsta kontrolera se ne mogu uporediti kada govorimo o kvalitetu i brzini u igri, a to je u gejmerskim vodama ono što je najvažnije. Volan za PC je odličan poklon za svakog gejmera, pa imajte i to kao važnu informaciju u nekom delu svoje memorije, jer nikad se ne zna…

Gejming je u razvoju već skoro dve decenije, kada govorimo o ozbiljnosti i nivoima koji su sada prisutni, ali će se razvoj i napredovanje tek osetiti u narednom periodu kada je u snažnom razvoju sve, od modeliranja, preko programiranja, pa sve do gejming opreme. Zajedničkim snagama stvaraju imperiju u virtuelnom svetu koja vredi mnogo i koja predstavlja ozbiljan teren za ulaganje i zaradu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.