Prebranac, staro i dobro poznato jelo, na posnoj trpezi je prosto nezamenljiv. Sa ovim tradicionalnim receptom nećete pogrešiti, a ovako izgleda priprema korak po korak.
Potrebni sastojci:
– 600 grama pasulja tetovca
– kilogram crnog luka i praziluka
– ulje
– dva do tri lista lovora
– so, biber i aleva paprika
Priprema:
Pasulj preko noći ostaviti potopljen u vodi, kako bi se lakše skuvao. Tu vodu sutradan prosuti, naliti drugu, posoliti i kuvati na laganoj vatri.
Nemojte mešati da zrna pasulja ostanu cela.
Ako želite, u pasulj možete dodati i malo naseckane šargarepe i celera, ali nije obavezno.
Kada je pasulj skoro skuvan, ocedite, ali ostavite malo vode, da ne bi bio suv. U tiganju propržite crni luk i praziluk isečen na kockice ili kolutiće.
Zatim, luk i praziluk sjedinite s kuvanim pasuljem i dodajte suvi začin, alevu papriku i biber. Za bolji ukus ne zaboravite neku suvu papriku i lovorov list.
Veoma je važno da ne štedite na ulju, jer kada ima dosta ulja, prebranac je najbolji (možete koristiti maslinovo ulje).
Peći u rerni oko 45 minuta na 180 stepeni.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.