Jednostavan trik za kuvanje!

Spanać je ,,superhrana” zbog brojnih hranljivih materija.

On obezbeđuje telu proteine, gvožđe, vitamine i minerale. Da biste očuvali što više zdravih sastojaka u spanaću, potrebno je da ga što kraće kuvate, a naročito da ga ne izlažete visokoj temperaturi.

Najjednostavniji način za pripremu spanaća jeste blanširanje. To podrazumeva da ga na kratno ubacite u ključalu, blago posoljenu, vodu – biće dovoljno par minuta. Promešajte par puta i odmah procedite. Naravno, pre blanširanja ga dobro operite.

Nakon toga ga pripremite na uobičajeni način: Zagrejte na tiganju malo ulja i propržite seckan beli luk. Dodajte kašiku brašna i promešajte da samo pobeli. Promešajte. Kad se sve zagreje i počne da se zgušnjava, dodajte malo po malo mleko. Zatim dodajte blanširani spanać i začine pa servirajte uz ručak.

Najbolje je napraviti količinu koju ćete odmah pojesti jer se ne savetuje podgrevanje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.