logo transparend vojvodina uzivo

Kako se pravilno koristi vitamin C?

Za najbolji efekat seruma

Jedan od najlakših načina da uključite vitamin C u svoju rutinu nege kože je da počnete da koristite serum sa vitaminom C. Ali kako da ga uključite u svoju rutinu, u zavisnosti od vašeg tipa kože? Otkrivamo u nastavku.

Kako koristiti vitamin C ako je vaša koža:

Normalna

Da nešto raščistimo. Svi tipovi kože su normalni u bukvalnom smislu te reči. Međutim, ovaj izraz koristimo da opišemo bilo koji tip kože koji nije suv, kombinovan ili sklon aknama i obično ne doživljava iritaciju ili druge dermatološke probleme. Dakle, ako spadate u ovu kategoriju, možete normalno uključiti serum sa vitaminom C, kao prvi korak u rutinu nege kože, i ujutru i uveče. Zatim nanesite hidratantnu kremu i SPF kremu ujutru ili noćnu kremu u večernjoj rutini.

Suva koža

Ako imate suvu kožu, održavanje hidratcije i jačanje kože je vaš najveći problem. Dakle, pre nanošenja seruma sa vitaminom C, dobro je na kožu naneti hidratantni serum, na primer sa hijaluronskom kiselinom. Na ovaj način dajete svojoj koži dodatnu dozu hidratacije.

Masna koža

Masnu kožu karakteriše neželjeni sjaj, proširene pore i prekomerna proizvodnja sebuma. Vraćanje ravnoteže i mat efekta je ono što svaka osoba sa masnom kožom želi od kozmetičkog proizvoda. Serum sa vitaminom C se veoma brzo upija bez ostavljanja lepljivog osećaja ili sjaja. Može se kombinovati sa hidratantnom kremom bez ulja, lakšeg sastava, koja „zaključava“ hidrataciju bez ostavljanja osećaja masnoće. Koža je odmah mekša, glatkija i izgleda vidno čvršća.

Kombinovana koža

Kombinovana koža u suštini kombinuje različite tipove kože po tačkama: normalna/suva koža na obrazima i masna na T-zoni lica (čelo, nos, vilica). Prvi korak da pravilno započne svoju rutinu nege je odabir pravih proizvoda za čišćenje. Birajte proizvode koji su specifični za ovaj tip kože – oni čiste bez sušenja – da biste postigli pravi balans i odmah nastavili sa serumom vitamina C.

Osetljiva koža

Ako imate osetljivu kožu (sklonu crvenilu, iritaciji, itd.), važno je da verujete svom dermatologu u vezi sa bilo kojim novim proizvodom/sastojkom koji želite da uvedete u svoju rutinu nege kože. Takođe ne treba zaboraviti da pored seruma sa vitaminom C, postoje i drugi proizvodi za negu kože koji sadrže vitamin C koji bi možda bili idealniji za vaš tip kože.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.