Postoji nekoliko stvari koje treba da imate na umu.
Ukoliko ste ljubitelj testa i pretražujete recepte na mrežama, sigurno ste više puta naišli na to da se u pripremi koristi suvi kvasac.
Obično početnici u kuhinji imaju strah od mešenja testa, jer smatraju da je to veliki i komplikovan posao. Pogotovo jer recepte uglavnom dobijaju od onih malo iskusnijih koji ne koriste tačne mere, već sve određuju odokativnom metodom.
Ipak, nema razloga za to jer dovoljno je da isprobate nekoliko puta i onda sve postaje rutina.
Jedna tiktokerka je na svom nalogu objavila video u kome je pokazala kako se pravilno koristi suvi kvasac.
Za početak obavezno mu proverite rok trajanja, jer ukoliko je istekao ili je pred istekom, nemojte koristiti taj kvasac, jer mora da bude potpuno svež, da bi testo uspelo iz prvog pokušaja.
Drugo i osnovno pravile koje uvek treba da imate na umu je to da se kvasac uvek dodaje u toplu vodu. Nikako u ključalu, jer biste tako ubili sva svojstva kvasca.
Takođe, obavezno dodajte kašičicu šećera, jer on pomaže da se kvasac brže aktivira. Kada se pojave mehurići, dodajte u kvasac i sve ostale sastojke i zamesite testo.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.