Ne možemo da zamislimo posne dane bez prebranca.
Sastojci:
500 g krupnog pasulja
400 g crnog luka
250 ml ulja
so, biber u zrnu
lovorov list
mlevena paprika
Priprema:
Operite pasulj, stavite u šerpu sa vodom. Kuvajte par minuta dok voda ne proključa, a zatim procedite. Stavite novu vodu, par kašika ulja, par zrna bibera i list i kuvati oko dva sata.
Sitno naseckati crni luk, i prziti ga na dosta ulja, kad postane staklast skloniti ga sa vatre i dodati mlevenu papriku i promesati. U skuvan i proceđen pasulj dodati zapršku, preručite ga u zenljanu posudu, pa peći u rerni na 200 oko 40 minuta.
Pročitajte još:
Jelo na kašiku: Bela čorba krcata mesom i povrćem
Ukoliko želite izvrsnu čorbu – recept je pred vama. Sastojci: pola kilograma pilećeg belog mesa (isečenog na kockice) 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 1 veća šargarepa 1 paškanat 1 koren peršuna 1 veći krompir voda 1 jaje 1 čaša kisele pavlake so, biber ostali začini po želji malo maslinovog ulja Priprema: Iseckajte […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.