Kako se pravi posni prebranac

Ne možemo da zamislimo posne dane bez prebranca.

Sastojci:

500 g krupnog pasulja
400 g crnog luka
250 ml ulja
so, biber u zrnu
lovorov list
mlevena paprika

Priprema:

Operite pasulj, stavite u šerpu sa vodom. Kuvajte par minuta dok voda ne proključa, a zatim procedite. Stavite novu vodu, par kašika ulja, par zrna bibera i list i kuvati oko dva sata.

Sitno naseckati crni luk, i prziti ga na dosta ulja, kad postane staklast skloniti ga sa vatre i dodati mlevenu papriku i promesati. U skuvan i proceđen pasulj dodati zapršku, preručite ga u zenljanu posudu, pa peći u rerni na 200 oko 40 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.