Maskarpone je čuvenii italijanski sir koji se koristi u pripremi mnogih poslastica, od kojih su svakako najpoznatiji tiramisu i čizkejk. A poznato je i da je veoma ukusan i jako skup.
Ovaj kremasti desertni sir koristi se za pripremu mnogih kolača bez pečenja, a kako spada u skuplje, mnogi ga zamene krem sirom.
Bogat ukus ovog sira ništa ne može da zameni, pa vam predlažemo da kod kuće napravite jeftiniju varijantu i to samo od dva sastojka, piše stvarukusa.rs.
Potrebno vam je:
600 ml pavlake za kuvanje
2 kašike limunovog soka
Kako se sprema čuveni kremasti sir
Sipajte pavlaku za kuvanje u šerpu i ostavite da provri, pa dodajte limunov sok. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite 10 minuta.
U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cediljku i obložite je gazom. Sipajte smesu unutra i tako stavite u frižider na 24 sata. Čuvajte u frižideru u heremtički zatvorenoj posudi do pet dana.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.