Kako se pravi domaći maskarpone – najskuplji sir za kolače

Maskarpone je čuvenii italijanski sir koji se koristi u pripremi mnogih poslastica, od kojih su svakako najpoznatiji tiramisu i čizkejk. A poznato je i da je veoma ukusan i jako skup.

Ovaj kremasti desertni sir koristi se za pripremu mnogih kolača bez pečenja, a kako spada u skuplje, mnogi ga zamene krem sirom.

Bogat ukus ovog sira ništa ne može da zameni, pa vam predlažemo da kod kuće napravite jeftiniju varijantu i to samo od dva sastojka, piše stvarukusa.rs.Potrebno vam je:
600 ml pavlake za kuvanje
2 kašike limunovog soka

Kako se sprema čuveni kremasti sir

Sipajte pavlaku za kuvanje u šerpu i ostavite da provri, pa dodajte limunov sok. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite 10 minuta.

U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cediljku i obložite je gazom. Sipajte smesu unutra i tako stavite u frižider na 24 sata. Čuvajte u frižideru u heremtički zatvorenoj posudi do pet dana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.