Špargla je bogata amino-kiselinom asparagin, koja pomaže da se oslobodite viška tečnosti, kao i soli iz organizma. Osim toga, špargla je veoma ukusna, lako se priprema i može da se dodaje u mnoga jela.
Ako je niste spremali do sada, obavezno probajte, a ovo je najjednostavniji recept. Samo je kratko propržite, pa prelijte limunovim sokom, a možete da je služite i kao uz kajganu.
Sastojci:
20-24 špargle
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
1 limun
Priprema:
Operite špargle, pa isecite krajeve. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa propržite špargle.
Posolite i pobiberite, dok ne počnu da dobijaju boju (kao da su izgorele), pa onda dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte i posle minut sipajte sok od limuna. Promešajte i služite.
Pročitajte još:
Morate da isprobate trik s kuhinjskom krpom
Popi O’Tul zovu kraljicom kromira i ona tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih pečenih krompira. Ako volite hrskav pečeni krompir, onda imate sreće jer je kuvarica koju su na društvenim mrežama prozvali kraljicom krompira podelila svoj najbolji savet kako da ih napravite „super hrskavim“. Popi O’Tul tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.