I slatka verzija omiljenih grickalica je savršena!
Sastojci:
150 g kukuruza za kokice
100 g šećera
2 kašike putera
70 mililitara mleka
par kašika ulja
malo soli
Priprema:
U šerpu stavite par kapi ulja i dodajte kokice. Poklopite šerpu i na jačoj teperaturi stavite kukuruz i pustite da ispuca. Vodite računa da kokice ne zagore.
Nakon toga prebacite kokice u činiju. U tiganj dodajte šećer, stavite dve kašike vode i kad šećer počne da se rumeni, dodajte puter. Kad se puter otopi, dodajte mleko i promešajte ga, pa ga pustite desetak minuta uz povremeno mešanje. Za kraj dodajte malo soli, a gotovo kad dobijete žućkastu kremastu smesu.
Prelijte preko kokica, promešajte i sačekajte da se ohladi i užvajte.
Pročitajte još:
Kuvarica otkrila koju grešku svi prave kad spremaju jaja na oko
Verovatno mislite da je lako ispržiti jaja, zar ne? Samo ga stavite u tiganj na nekoliko minuta i posao je gotov. Mnogi od nas prave ključnu grešku svaki put kada prže jaja na oko zbog koje ona ne ispadnu toliko ukusna. Prema savetima raznih kuvara, ono u čemu većina nas greši jeste količina ulja koju […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.