Kako je predsednika Austrije ujeo pas predsednice Moldavije (VIDEO)

Tokom posete predsednika Austrije Aleksandra van der Belena Kišinjevu, desio se incident – pas moldavske predsednice Maje Sandu ujeo je austrijskog lidera za ruku.

Incident su snimile video-kamere, a dogodio se kada su Sanduova i Van der Belen bili u dvorištu predsedničke palate u glavnom gradu Moldavije.

Maja Sandu je povela psa, koji je prisustvovao sastanku, na zajedničko fotografisanje sa Van der Belenom i predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar, koja je takođe bila u poseti Moldaviji.

U jednom trenutku, Van der Belen je krenuo da pomazi psa koji se zove Kodrut, ali se životinja bacila na njega, i pas je predsednika Austrije ujeo za desnu ruku. Van der Belen je kasnije fotografisan, a na slikama se vidi da mu je ruka zavijena.

 

Maja Sandu se izvinila i ponudila objašnjenje rekavši da je Kodrut bio pod stresom i da je na događaju „bilo prisutno mnogo ljudi”. Ona je inače ovog psa, bivšeg lutalicu, usvojila početkom 2023. godine nakon što ga je udario automobil, kada je izgubio nogu.

„Kodrut je deo našeg tima u Predsedništvu oko sedam meseci, nakon što je pronađen povređen na ulici. Nažalost, nismo uspeli da mu sačuvamo šapu, ali posle nekoliko meseci lečenja, on sada srećno trči na tri noge“, napisala je ona na Instagramu.

Na društvenim mrežama je objavila fotografije kako planinari sa udomljenim psom, pretvarajući Kodruta u neku vrstu onlajn slavne životinje u Moldaviji.

Van der Belen i predsednica Musar bili su u Kišinjevu da razgovaraju o kandidaturi Moldavije za pridruživanje EU. U junu je ta zemlja dobila status kandidata zajedno sa Ukrajinom.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.