Kako izgleda trening bejzbola u Novom Sadu? Za nove polaznike obezbeđeno pola godine besplatnog treniranja (VIDEO)

NOVI SAD – Dovoljno je reći da je bejzbol nacionalni sport u Americi da bi se shvatio njegov značaj u svetu sporta, međutim od začetaka ove igre u 19. veku, bejzbol je prepoznat širom sveta, te je na primer sport broj jedan i na drugom kraju planete, u Japanu.

Evropljani međutim nisu zahvatili ovu bejzbol „groznicu“, ali je i na starom kontinentu ovaj sport u usponu. U srbiji postoji 5 bejzbol klubova, u Novom Sadu to su bejzbol i softbol klub „Novi Sad“ osnovan 2006. godine i bejzbol klub „Vojvodina“.

Bejzbolaši kluba „Novi Sad“ treniraju na pomoćnom terenu RFK Novog Sada popularnoj „Bikari“ na Detelinari. Iako nemaju obeležen bejzbol teren, inovativnim metodama uspešno odrađuju treninge.

Foto: Gradske info

U ovom klubu treniraju i najmlađi koji su od ranih nogu zavoleli ovaj sport, ali takođe i seniorske selekcije. U svim uzrastima se klub takmiči u Prvoj srpskoj ligi i regionalnoj Inter ligi. Utakmice domaćeg prvenstva se tokom letnje sezone igraju na bejzbol terenu u Beogradu, dok se tokom hladnijih godišnjih doba organizuju utakmice u zatvorenom. Tako se u februaru ove godine organizovao turnir „Novi Sad Indoor Baseball“ u kojem je učestvovalo čak 12 ekipa iz regiona.

Foto: Gradske info

Bejzbol trener sa igračkim iskustvom Nikola Vučević ističe da je bejzbol odličan sport za razvijanje motoričkih sposobnosti i da je u prethodnih nekoliko godina povećano interesovanje za ovaj sport kod dece. Iako se za igranje koristi palica  i loptica od oko 150 grama, on ističe da je bejzbol sasvim bezbedan sport i da adekvatna zaštitna oprema koju klub poseduje, štiti igrače od bilo kakvih povreda.

bejzbola
Foto: Gradske info

Ukoliko želite svoje dete da upišete na bejzbol, sve što treba da učinite je da kontaktirate bejzbol i softbol klub „Novi Sad“ili da odete na teren na Detelinari radnim danima u pola 7. U toku je sjajna akcija koja omogućava upis dece od 7+ godina i besplatne treninge u trajanju od 6 meseci, kako bi uvideli da li im se dopada ovaj sport.

Foto: Gradske info

U našem video prilogu možete pogledati kako izgleda jedan bejzbol trening u Novom Sadu i svedočiti sportu za koji je potrebno mnogo preciznosti, strpljenja i veštine, ali koji je izuzetno zabavan za sve učesnike.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.