Kako izgleda poslednji krak Fruškogorskog koridora i kako će izgledati prilaz mostu? (VIDEO)

peti most
NOVI SAD  – U bliskoj budućnosti Novi Sad će dobiti čak tri mosta, od kojih je jedan deo Fruškogorskog koridora koji spaja Petrovaradin i Radnu zonu Sever 4.

Plan je da ovaj most bude deo završnog kraka Fruškogorskog koridora, tačnije, saobraćajnica u njegovom produžetku vodila bi do petlje i uključenja na auto-put E-75.

Ta petlja biće na mestu gde su trenutno Lukoil i NIS pumpa.

most
Foto: Gradske info

Ipak, za Novosađane, a posebno za one sa Petrovaradina, važnije je kako će se do mosta stizati na „njihovoj“ strani.

Jedan prilaz mostu biće usmeren ka Novom Sad, pored Dunava i kompleksa „Pobeda“, sa petljom na Reljkovićevoj ulici čiji će jedan deo biti pretvoren u brzu saobraćajnicu koja vodi do Žeželjevog mosta.

peti most
Foto: Gradske info

Drugi prilaz usmeren ka Sremskim Karlovcima ide uz šumu pored Dunava i biće deo Fruškogorskog koridora. Sa Karlovačkim drumom spaja se petljom u blizini Košarićeve bare, nedaleko od crkve na Tekijama.

Odatle, Fruškogorski koridor nastaviće do dela današnje Ulice Račkog i Mišeluka, pored MOL pumpe, sve do današnjeg Iriškog venca gde će biti tunel ispod Fruške gore dugačak 3,5 kilometra.

Most će služiti teretnom saobraćaju kao zaobilaznica oko Novog Sada

petrovaradin
Foto: Koridori Srbije/Gradske info

Most dugačak 1.766 metara koristiće pretežno teretni kamioni i vozila koja saobraćaju do auto-puta E-75, odakle će dalje moći za Suboticu i Mađarsku bez potrebe da prolaze kroz ulice Novog Sada i Petrovaradina.

Takođe, most će voditi teretnjake direktno do najveće novosadske industrijske zone – Radne zone Sever 4, gde se nalaze fabrike i objekti kompanija kao što su „Lear“, „Nidec“, „Continental Automotive“, „ctPark“, „Put-invest“ kao i objekat novosadske toplane TE-TA.

Rok za završetak radova prema ugovoru je kraj 2025. godine.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: