Za izbeljivanje jaja su vam potrebni: voda, sirće, naravno – jaja i malo strpljenja. Jaja stavite u šerpu u kojoj ćete ih kuvati i prelijte ih vodom i sirćetom, u razmeri jedna čaša vode i jedna čaša sirćeta. Kada bude počelo da vri, smanjite vatru i sklonite penu koja se pojavila.
Kuvajte jaja još 10 minuta, a nakon toga ih isperite hladnom vodom i očistite sunđerom. Budite pažljivi dok brišete jaje sunđerom, da ljuska ne bi pukla.
Nakon izbeljivanja, jaja koja budete farbali bilo kojom bojom, nakon samo minut-dva u farbi, dobiće intenzivnu nijansu i blistaće na uskršnjoj trpezi. Nakon farbanja budete oprezni sa lepljenjem sličica, jer prilikom izbeljivanja ljuska postaje tanja, pa jaje može lako pući.
Pročitajte još:
Koliko dugo jaja mogu stajati u frižideru?
Važno je da znate kako da zaštitite sebe i svoju porodicu od bolesti. Ponekad je lako utvrditi kada je hrana u frižideru pokvarena, ali ponekad i nije. Sve što obično treba da uradite je da proverite izgled namirnice, ili njen miris. Kada je u pitanju svežina jaja, trebali biste obratiti pažnju na datumu na etiketi […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.