Ako ste sa prošlog letovanja doneli flaše maslinovog ulja za koje sada niste sigurni da li su za upotrebu, evo jednostavnog trika da to i otkrijete. Samo ga pomirišite.
Australijska studija potvrđuje ono što smo svi znali – da izlaganje kiseoniku, svetlu, toploti dovodi do smanjenja kvaliteta ulja. A kada je ulje pokvareno, ono počinje drugačije da miriše. Dobro ulje miriše kao sveže masline, pokvareno kao voštane bojice.
Ako ste i dalje u dilemi, probajte malo i ako osetite ukus užeglih orašastih plodova, ulje više nije kvalitetno.
Kada se ulje čuva na hladnom, tamnom mestu i zatvoreno, može da se koristiti dve godine nakon datuma proizvodnje.
Pročitajte još:
Evo kako da pasterizujete jaja
Sladoled, pa i razni musevi često traže živa jaja, što mnogi izbegavaju zbog salmonele. Ali, nema razloga, sve što treba da uradite je da jaja prethodno pasterizujete.Jaja prvo izvadite iz frižidera na pola sata da bi dostigla sobnu temperaturu. Zatim ih stavite u šerpu sa vodom, ubacite termometar i merite temperaturu vode. Vrh termometra ne […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.