Kako da vaše bele patike budu kao nove? Potrebna su samo tri sastojka koja već imate u svom domu

Bele patike su lepe, ali zahtevne za održavanje. Pravi je izazov održavati ih čistim. Ogrebotine, mrlje od trave i prašina samo su neki od potencijalnih problema za vašu belu obuću.

Ipak, postoji tajna kako da ih očistite i da one ponovo zablistaju. Što je najbolje ne preskupim sredstvima iz radnje, već onim što imate kod kuće.

Iako mnogima prva stvar koja padne na pamet jeste da ubace svoje platnene bele patike u mašinu i pokrenu program, bolje nemojte. To može uzrokovati oštećenje patika, dovodeći do njihovog habanja ili odvajanja đona od gornjeg dela. Umesto toga, pratite ovaj jednostavan tretman da biste očistili svoje bele patike.

Soda bikarbona, pasta za zube i deterdžent za pranje sudova su odlično sredstvo za čišćenje belih patika. A sigurni smo da ih ima svaki dom.

Sastojci su sledeći:

soda bikarbona
tečnost za pranje sudova
pasta za zube

A postupak je krajnje jednostavan: Pomešajte dve kašike sode bikarbone sa jednakim delovima deterdženta za posuđe i jednom kašikom paste za zube.

Zatim, pastu treba naneti četkom na patike i ostaviti 10 minuta.

Uzmite staru četkicu za zube i zatim dobro istrljajte po svim delovima patike, posebno zadržavajući se na đonu i više zaprljanim delovima. Zatim pamučnom krpom ili ubrusom obrišite ostatke sredstva, i vaše bele patike će ponovo izgledati kao da ste ih tek kupili.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.