U današnjim stanovima kuhinja je često mala i uvek nam nedostaje prostor za odlaganje posuđa, začina i drugih sitnica. Zato dekorateri savetuju kako da iskoristite svaki kutak kuhinje.
Polica ispod visećih elemenata
Ispod visećih elemenata napravite policu za začine i ostale sitnice jer ćete tako udvostručiti prostor za odlaganje. Možete iskoristiti čak i deo ispod police za kačenje šolja i drugog posuđa koje svakodnevno koristite. Iznad visećih elemenata složite kutije u koje odložite višak ulja, šećera, pa čak i kuhinjske aparate koje ne koristite svakodnevno. Tiganje i šerpe možete okačiti na šipku koju postavite iznad sudopere. U uglovima kuhinje gde bi viseći element vizuelno smanjio prostor, najbolji izbor su otvorene police na koje možete izložiti najlepše činije i ukrase
Na frižideru začini umesto magneta
Magneti jesu lepi jer nas podsećaju na putovanja, ali ako u kuhinji kuburite sa prostorom, korisnije je da na vrata frižidera stavite bočice sa začinima koje imaju dno od magneta. Tako ćete i više upotrebljavati začine jer će vam stalno biti u vidnom polju. Iskoristite i prostor iznad frižidera tako što ćete postaviti kutije ili napraviti otvorenu policu na koju poređajte šerpe, krpe, stolnjake.
Varjače u vratima ormarića
Nema razloga da vrata ormarića budu neiskorišćena. Kupite ili napravite tablu koja se kači na vrata sa unutrašnje strane i na koju se, zatim, ređaju varjače i drugi pribor za kuvanje.
Posuđe na zidu
Ne zaboravite ni prazne zidove. Postavite specijalnu metalnu tablu sa rupama na koju ćete kačiti posuđe koje koristite svakodnevno. Osim praktičnosti, posuđe na zidu doprinosi da kuhinja izgleda kao ona u restoranu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.