Kako da torta sa kupovnim filom bude kao domaća

Domaća torta ne može da se poredi ni sa čim drugim, ali kada nemate vremena, dobro dođu i kupovne smese za kolače i filove. Postoji nekoliko trikova da bi ove smese bile skoro pa jednako ukusne kao i domaće poslastice. 

Koristite mleko umesto vode

Čak i kad u uputstvu piše da smesu treba da pomešate sa vodom, koristite mleko. Ili, pomešajte mleko sa malo sirćeta, ostavite da odstoji i dodajte smesi. Ako nemate mleko, može i topla voda, svakako je bolja nego hladna. Fil koji u sebi sadrži kakao tako će dobiti čokoladniji ukus.

Puter bolji od ulja

Za vazdušastiju tortu, upotrebite samo belanca, a umesto žumanceta, povećajte količinu ulja ili putera. Ako želite bogatiji ukus, umesto ulja stavite istopljeni puter. Kisela pavlaka daje kremastu notu. Količinu tečnosti u receptu možete zamenite i sladoledom, znači ne dodajte ulje, vodu ni mleko, već samo otopljen sladoled, najbolje kvalitetan. Možete se igrati sa ukusima i svaki put dobiti nešto drugačiju tortu.

Dodajte cimet i đumbir

Kao tečnost može poslužiti i gazirani sok, ali tada ne dodajte ništa drugo. Na primer ako pravite vanila tortu, dodajte gazirani sok od pomorandže, ako pravite tortu sa cimetom, dodajte gazirani sok sa ukusom đumbira. Budite kreativni, dodajte začine, ekstrakt vanile, limuna, đumbir, cimet, koru od pomorandže.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.