Kako da slavski kolači što duže ostanu sveži?

Ukoliko spadate u domaćice koje ugoste mnogo gostiju za slavu, verujemo da određenu količinu kolača pripremite i po nekoliko dana unapred, pogotovo ako slavite i drugi i treći dan slave.

U slučaju da imate običaj ovo da radite, verujemo da će vam saveti o čuvanju raznih vrsta kolača biti i više nego korisni.

Evo kako da ih održite svežim čak i nakon slave.

Hrskavi kolačići

Hrskavi kolači nikako ne podnose vlagu, jer ih ona omekšava, a samim tim i gube na hrskavosti. Preporuka za njihovo čuvanje jeste da ih odložite u hermetički zatvorenu posudu i da ih u nju nikako ne stavljate pre nego što se skroz ohlade.

Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog testa

Ove kolače je najbolje zamrznuti, ali pre nego što to uradite, ostavite ih oko pola sata u frižideru, pa ih tek onda premestite u zamrzivač. Na taj način ćete očuvati prhkost testa.

Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem

Polovinu isečene jabuke ili krišku hleba stavite u posudu, a zatim u tu posudu odložite mekane kolače koje želite da čuvate. Hleb i jabuka deluju kao ovlaživač i produžiće svežinu kolačima.

Kremasti kolači

Ovakve kolače ne bi trebalo da držite u frižideru duže od tri dana. Najbolje bi bilo da ih prekrijete masnim/pek papirom, da ih upakujete u kesu ili posudu, a zatim da ih zamrznete. Kada budete planirali da ih poslužite, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i biće kao sveži.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.