Kako da šlag ostane čvrst?

Šlag je vrlo lako napraviti. Njegova pripema ne zahteva ni puno vremena, ni puno truda, a ni mnogo iskustva u kuhinji.

Međutim, da bi bio još lepši i ukusniji, potrebno je da znate i neke cake. Na primer, kako da, tokom leta, kada su velike vrućine, ostane što čvršći.

Iako možda mislite da je to nemoguće, brzo ćemo vam dokazati da niste u pravu, jer postoji trik koji može da spreči da on brzo splasne, a primenjuju ga i iskusni poslastičari.

U čemu je stvar?

Sve što je potrebno da uradite jeste da u šlag dodate kiselinu i mast, odnosno, potrebna vam je samo kisela pavlaka.

Ona će pomoći da se šlag stabilizuje, a sprečiće i da se brzo opusti i istopi, što znači da neće biti problem da ga napravite i četiri sata ranije, u odnosu na ono za šta vam je potreban.

Pored toga, kisela pavlaka će šlagu dati puniji i blago osvežavajući ukus, a to je odličan kontrast za slatke letnje deserte.

Ukoliko se pitate koju količinu pavlake bi trebalo da dodate u šlag, to je jednostavno – na svaki 250 ml šlaga, dodajte četiri kašike kisele pavlake, a zatim ga umutite kao i obično.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.