Testenina pripremljena bez vode ima mnogo bolji ukus. Kad jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u mnogo vode.
Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold Makgi preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode.
Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Ali što ne otići korak dalje i poboljšati tu metodu potpuno izbacujući vodu. Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenine.
Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testeninu. To znači da je odmah kuvamo u supi ili sosu. Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenina će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnija. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago je zgusnuti i naglasiti ukus.
Kuvanje testenine bez vode ne samo da poboljšava njen ukus, ova metoda će vam uštedeti vreme i ekološki je prihvatljivija. Ne morate da kuvate testeninu odvojeno, pa je spremanje večere brže. Takođe ne izlivate vodu za testenine, pa se ništa ne troši uzalud. Pametno, brzo, praktično. I što je najvažnije, ukusno je.
Eksperimentišite, isprobajte nove načine za pripremu nekih tradicionalnih jela, jer uvek postoji bolji način. A kuvanje testenine bez vode zvuči fascinantno i veoma je privlačno.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.