Kuvani mladi kukuruz ima izvanredan ukus i svi ga veoma rado jedu. Mladi kukuruz ima 86 kcal na 100 g i bogat je vitaminima grupe B, kao i mineralima magnezijumom, manganom, fosforom i cinkom. Ima i dosta vlakna što potpomaže varenju. Žitarica je koja ne sadrži gluten i zato se svima preporučuje.
Kada kupujete kukuruz birajte da svila, odnosno vlakna, budu bela jer to je kukuruz šećerac koji je mekši i slađi.
Otvorite malo opnu i ako je zrno formirano do kraja i lepo raspoređeno sigurno će i klip biti kvalitetan. Odstranite listove, skinite kukuruznu svilu, na dno posude stavite malo unutrašnjih listova i svile, složite klip i nalijte hladnom vodom.
Opna će dati bogatiji ukus, a kukuruzna svila je lekovita i od nje se prave čajevi za detoksikaciju. Ako ste skuvali više klipova, prebacite ih u plastičnu posudu, nalijte vodom i čuvajte u frižideru dva dana. Možete ga jesti hladnog, podgrejati u vodi ili mikrotalasnoj rerni.
Pročitajte još:
Zdrav i hranjiv: Kako pripremiti najbolji kuvani kukuruz kod kuće
Jednostavan užitak: Ukusan kuvani kukuruz za svako godišnje doba. Evo jednostavnog recepta za pripremu kuvanog kukuruza: Sastojci: Kukuruz u klipu (koliko želite) Voda So po ukusu Maslac (opciono) Uputstvo: Priprema klipova kukuruza: Operite klipove kukuruza pod tekućom vodom kako biste uklonili prljavštinu i ostatke. Odstranite eventualne trune ili oštećene delove sa klipova. Kuvanje kukuruza: U […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.