Sigurno ste do sada koristili zapršku, ali često vam se desi da ne razblažite dobro i da ostanu grudvice. Obično neka jela i sosovi zahtevaju određenu gustinu, pa je potrebno da se doda brašno razblaženo sa vodom.
U nastavku teksta saznajte šta to radite pogrešno i kako da vam zaprška bude bez grudvica.
Postoje 2 načina na koja možete da pripremite brašno.
Prženje:
Iskusni kuvari uvek prvo prže brašno u dobro zagrejanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori.
Dodavanje vode:
Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promešate, garantovano neće biti grudvica.
Dodavanje u sos:
Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće ravnomerno rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promešajte koliko možete.
Pročitajte još:
Trpite bol jer ne želite da pijete lekove. Ove namirnice vam mogu biti od pomoći
Zaista nema potrebe, da kada god nas nešto zaboli, da odmah posegnemo za lekovima i uvek bismo pre morali da razmislimo o alternativama. Od glavobolje i menstrualnih grčeva do nadutosti i zubobolje, rešenje za najčešće vrste bolova krije se i u nekim namirnicama. Tako, svi znamo da konzumacija jedne jabuke na dan ima ogromnih dobrobiti […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.