Ukoliko vam je ostalo pire-krompira od prethodnog ručka, ne morate ga bacati. Možete ga iskoristiti na pametan način i napraviti ukusne krokete.
Sastojci:
500 g krompir-pirea
tri kriške slanine
2 jaja
50 g rendanog sira po izboru
pola kašičice belog luka u prahu
120 g prezle
ulje za prženje
so, biber
Priprema:
Pomešajte pire sa sitno seckanom slaninom, rendanim sirom i belim lukom. Začinite solju i biberom, po ukusu, lepo sjedinite i oblikujte kuglice.
Stavite jaja i prezlu u posebne činije i svaku kuglicu umočite prvo u jaje, pa u prezlu.
Pržite ih na zagrejanom ulju dok ne porumene. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja. Služite uz sos kao toplo predjelo.
Pročitajte još:
Šta kuvamo sutra: Balkanski delikates - Punjeni krompir
Uživajte u autentičnom ukusu Balkana uz naš recept za punjeni krompir. Smeša šunke, kačkavalja i začina savršeno se kombinuje sa mekanim krompirom, dok pavlaka dodaje kremastu notu. Isprobajte jedinstvenu poslasticu koja će vas očarati svojim bogatim ukusom. Punjeni krompir: Sastojci: 4 veća krompira 200 g rendane šunke 1 glavica crnog luka 100 g rendanog kačkavalja 2 čena belog luka 2 kašike maslaca 2 kašike neutralnog ulja So i biber po ukusu 150 ml pavlake za kuvanje Sitno seckani peršun (za posipanje) Uputstvo: Operite krompire i pažljivo ih oljuštite. Presecite svaki krompir uzduž na pola i izdubite sredinu kako biste napravili […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.