Ukoliko vam je ostalo pire-krompira od prethodnog ručka, ne morate ga bacati. Možete ga iskoristiti na pametan način i napraviti ukusne krokete.
Sastojci:
500 g krompir-pirea
tri kriške slanine
2 jaja
50 g rendanog sira po izboru
pola kašičice belog luka u prahu
120 g prezle
ulje za prženje
so, biber
Priprema:
Pomešajte pire sa sitno seckanom slaninom, rendanim sirom i belim lukom. Začinite solju i biberom, po ukusu, lepo sjedinite i oblikujte kuglice.
Stavite jaja i prezlu u posebne činije i svaku kuglicu umočite prvo u jaje, pa u prezlu.
Pržite ih na zagrejanom ulju dok ne porumene. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja. Služite uz sos kao toplo predjelo.
Pročitajte još:
Mislite da umete da ispržite savršena jaja na oko? Ako ne koristite čačkalicu, imate još da učite
Prženje jaja je, priznaćete, jedan od najlakših poslova u kuhinji i apsolutno svako može bez problema da ga obavi, zar ne? Zapravo, ne. Tačno je da jaja na oko može apsolutno svako da isprži, ali, retko ko zna da isprži jaja na oko tako da ona budu savršena. Razbiti jaje iznad tiganja sa vrelim uljem, verovali […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.