Kako da najlakše oljuštite pečene paprike? Ovaj jednostavan trik primenjuju iskusne domaćice

Iskusne domaćice se redovno koriste raznim cakama, ali za nekoga ko to prvi put radi, to je posao za nepoželeti.

Zato bi najbolje bilo da, ukoliko se pripremate za pravljenje svog prvog ajvara, iskoristite ovaj mali trik koji će vam umnogome olakšati posao.

Šta je potrebno da uradite?

Trik je u tome da paprike, čim ih ispečete, odmah pokrijete ili vežete u najlonsku kesu.

Ubacite ih u duboku činiju i prekrijte ih plastičnom folijom, ili ih stavite u lonac, a zatim lonac prekrijte poklopcem. Za ovo može da vam posluži čak i plastična kutija za hranu.

Šta se tada dogodi?

Paprike ispuste višak tečnosti i pare, pa to omekša kožicu i omogući vama da je bez problema ogulite, odnosno oljuštite.

Ukoliko se plašite da će vam na prstima ostati mrlje od paprike, za guljenje kožice koristite papirni kuhinjski ubrus.

Savet: Ukoliko želite da vam se paprike osećaju na dim, gulite ih u posudi u koju ste sipali vodu.

Takođe, nemojte ih držati dugo poklopljenim, već tek toliko da se ohlade dovoljno da možete da ih držite u ruci a da se ne opečete.

Ukoliko pečete manju količinu, biće dovoljno da odstoje 15 minuta, odnosno pola sata, ukoliko je u pitanju veća količina paprika.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.