Kako da najefikasnije razdvojite žumance od belanceta

Da li ste znali da karfiol može da zameni puter? Zašto se limun stavlja u mikrotalasnu? Kako da najefikasnije razdvojite žumanca od belanaca? Odgovore na ova i druga pitanja pružaju neobični saveti koji vam mogu olakšati život u kuhinji. 

– Da biste iz limuna izvukli više tečnosti, stavite ga u mikrotalasnu na maksimalnu temperaturu i ostavite 10-20 sekundi. Zatim isecite limun oštrim nožem na šest delova i iscedite svaki deo.

– Umesto kocki leda, za pića, prvenstveno za vina i sokove probajte ukusnu i zanimljivu zamenu – zaleđena zrna grožđa.

– Ako ste na dijeti, odlična zamena za puter ili pavlaku je karfiol. Obarite povrće u slanoj vodi, pa ispasirajte štapnim mikserom i dodajte ga u jelo koje „traži“ kremasti sastojak, bilo da je to rižoto, pasta ili nešto treće. Karfiol je laganiji od putera, ima više nutritivnih sastojaka i vlakana, a veoma je ukusan.

– Kada pravite salatu, nemojte svo povrće odmah seckati u istu činiju, već u različite činijice, na primer paradajz u jednu, krastavac u drugu. Posolite svaki deo pojedinačno jer so sprečava povrće da pusti vodu. Sačekajte nekoliko minuta, pa tek onda sjedinite sve sastojke i dodajte ulje i sirće.

– Kad razdvajate žumance od belanceta, stavite žumance na ruku i pustite da belance iscuri. To je najsigurniji način da žumance ne završi u belancetu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.