Kako da iseckate veće količine belog luka: Zaboravite na nož i rende

Beli luk je jedna od najzdravnijih namirnica. I često ga koristimo u pripremi jela. Međutim, seckanje njega ume da bude prilično naporno. Pogotovo ako ga ima dosta.

Ako ne možete da odolite belom luku, a suzdržavate se da ga jedete zbog njegovog specifičnog mirisa, evo kako možete da se rešite zadaha.

Svi greše kad dodaju beli luk u jelo: Primenite jedno zlatno pravilo i postanite najbolja kuvarica na svetu

I zato, primenite ovaj fantastičan trik uz pomoć kojeg ćete moći očas posla da iseckate veće količine.

Sve što treba da uradite jeste da čenove belog luka stavite na dasku za sečenje, prekrijete ih providnom folijom, a zatim ih izudarate glatkom stranom čekića za meso. Nakon toga, okrenite čekić i ponovite postupak, ali hrapavom stranom.

Sada možete da skinete foliju i vaš beli luk je spreman za kuvanje, dinstanje ili prženje.

Najbolje od svega je to što vam se ruke uopšte neće osećati na njega.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.