Kako da dom izgleda skupo?

Nemate dovoljno novca, a želite da vaš dom izgleda skupo? Mada na prvi pogled deluje neostvarivo, moguće je spojiti ova dva kontradiktorna zahteva. Dekorateri su inspiraciju pronašli u modi i preuzeli tri saveta koja, bez mnogo novca, donose notu luksuza stanu.

Investirajte u važne komade

Razmišljajte na isti način kao kada kupujete odeću. Kao što treba investirati u dobre cipele ili torbu, tako i u enterijeru postoje komadi koje valja platiti više, jer doprinose celokupnom izgledu prostorije. Takvi komadi su sofa, trpezarijski sto i stolice, krevet i tepisi.

Manje je više

Drugo pravilo iz mode koje se može primeniti na enterijer je minimalizam. Pretrpavanje prostora nepotrebnim sitnicama lako vodi u kič, a osim toga, ono što zaista vredi ne može da dođe do izražaja. Zato, ako niste angažovali stručnjaka koji može da spoji nespojivo, bolje se držite pravila “manje je više”.

Ključ je u detaljima

Minimalizam ne znači da vaš dom treba da izgleda ogoljeno. Obratite pažnju na fotografije luksuznih stanova i videćete da su pažljivo odabrani detalji svuda, od stočića za kafu na kojem se nalaze tri knjige i ukrasna sveća, do jastučića čija šara se slaže sa tepihom. Najsigurnije je da počnete sa neutralnim bojama jer deluju sofisticirano i daju više slobode da se igrate sa detaljima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.