Veoma često se dešava svima da u kući preostane hleb, pa ne znate šta da radite sa njim, a ne želite da ga bacite.
Mnoge domaćice ga iskoriste za prženice ili poparu, a ipak kod nekolicine ipak nekako završi u kanti.A postoji jedan jednostavan trik uz pomoć kog ćete vratiti svežinu bajatom hlebu.
Stari hleb ili pogaču stavite pod mlaz vode sa česme, ali vodite računa da ga previše ne natopite. Treba da bude malo navlažen sa spoljnih strana. Ukoliko je hleb načet, vodite računa da na tom delu ne dođe u dodir sa vodom jer vam onda trik neće uspeti. Potom ga stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni najviše pet minuta.
Ovaj trik možete primenjivati i sa ostalim pecivom kao što su kifle i lepinje, a svakako ga držite u papirnoj kesi da bi još duže zadržao svežinu.
Pročitajte još:
Recept za savršen letnji ručak
Ovog leta pripremamo raznovrsna jela sa tikvicama, a sada vam donosimo jedinstven umak od zdravog i ukusnog povrća. Možete ga koristiti u priprpemi testenine, ali i kao dodatak pečenom belom mesu. Sastojci: 200 g crnog luka oko 700 – 800 g tikvica 1 čen belog luka 1 paradajz ili kašika pelata 500 ml pavlake za […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.