Mnogi obožavaju kuvani kukuruz, a u ovo doba godine je najslađi jer je mlad. Međutim, prilikom njegovog kuvanja, većina pravi nekoliko grešaka. Prva se odnosi na skidanje listova.
Dakle, prvo što treba da uradite jeste da ga pripremite za kuvanje, ali da ne ogulite sve listove, već da ostavite barem dva-tri da ga pokrivaju. Deo listova koje ste poskidali, poređajte na dno šerpe, na njih poređajte kukuruz, a zatim ga „ušuškajte“ preostalim lišćem.
Na taj način ćete stvoriti „izolaciju“ i klipovi će se brže skuvati, a biće i posebno sočni.
Kada je u pitanju so, većina nas napravi veliku grešku i sipa je prolikom kuvanja, a onda zrna postanu tvrđa, pa se zbog toga kukuruz i duže kuva. Posolite kukuruz tek kada bude gotov.
Pročitajte još:
Uživaćete u ukusu: Recept za čorbu od kukuruza
Prijaće vam SASTOJCI: 30 ml maslinovog ulja kašika maslaca veća glavica crnog luka struk praziluka četiri čena belog luka 500 g kukuruza litar bistre pile}e supe 250 ml pavlake za kuvanje so, biber PRIPREMA: U šerpi zagrejati ulje i maslac, pa kratko propržiti sitno iseckan crni luk i praziluk. Dodati izgnječen beli luk, mešati još minut, te […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.