Kada kuvamo kukuruz šećerac, uglavnom svi pravimo ovu veliku grešku, zbog koje se kuva mnogo duže

Mnogi obožavaju kuvani kukuruz, a u ovo doba godine je najslađi jer je mlad. Međutim, prilikom njegovog kuvanja, većina pravi nekoliko grešaka. Prva se odnosi na skidanje listova.

Dakle, prvo što treba da uradite jeste da ga pripremite za kuvanje, ali da ne ogulite sve listove, već da ostavite barem dva-tri da ga pokrivaju. Deo listova koje ste poskidali, poređajte na dno šerpe, na njih poređajte kukuruz, a zatim ga „ušuškajte“ preostalim lišćem.

Na taj način ćete stvoriti „izolaciju“ i klipovi će se brže skuvati, a biće i posebno sočni.

Kada je u pitanju so, većina nas napravi veliku grešku i sipa je prolikom kuvanja, a onda zrna postanu tvrđa, pa se zbog toga kukuruz i duže kuva. Posolite kukuruz tek kada bude gotov.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: