Na južnom Uralu i dalje problemi zbog poplava: Vrh POPLAVNOG TALASA očekuje se danas

Nivo vode u reci Ural u Orenburgu, u ruskoj Orenburškoj oblasti, premašio je tokom noći 11 metara i dostigao 1.120 centimetara, izjavio je prvi zamenik gradonačelnika Aleksej Kudinov.

Kudinov je rekao  da je u Orenburgu tokom noći poplavljena još 361 kuća i 900 privatnih parcela, kao i da je evakuisano još 99 stanovnika, čime se broj ljudi u privremenom smeštaju povećao na 165.

On je naveo da se vrh poplavnog talasa očekuje danas, nakon čega će nivo Urala opasti, prenosi RIA Novosti.

Nivo vode u selu Kaminskoje u ruskoj Kurganskoj oblasti, na granici sa Kazahstanom, povećao se tokom noći za 140 centimetara, zbog čega je u toku evakuacija stanovnika, izjavio je načelnik oblasti Vadim Šumkov, prenosi TASS.

Foto: Tanjug/AP Photo

Ruski regioni na južnom Uralu ove godine su se suočili sa poplavama bez presedana, a najteža situacija je u Orenburškoj oblasti, gde je u gradu Orsk 5. aprila pukla brana koja je štitila grad od reke Ural.

Foto: Tanjug/AP Photo

Sprovedena je masovna evakuacija stanovnika iz dela koji se zove Stari grad, a u toj oblasti uvedena je vanredna situacija federalnih razmera. 

Prema procenama regionalne vlade, šteta od poplava mogla bi da iznosi oko 208 miliona evra.

Foto: Tanjug/AP Photo

Vanredna situacija je na snazi i u Kurganskoj i Tjumenskoj oblasti. 

Vlasti susednog Kazahstana saopštile su da su sadašnje poplave najveće u poslednjih 80 i više godina, a u pojedinim oblastima te zemlje proglašena je vanredna situacija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.